Tarte cu mascarpone si inghetata caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crusta
  • 150 gr nuca
  • 150 gr faina integrala
  • 1/2 lingurita sare
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 1-2 linguri lapte
  • Umplutura
  • 150 gr caramel
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 50 gr caramel
  • 200 gr inghetata de caramel

Mod de preparare

Nuca o macinam marunt in robot/masina. Amestecam apoi nuca cu faina, sarea si untul taiat cubulete. Vom obtine un aluat sfaramicios. Punem oul si o lingura de lapte pentru inceput si framantam usor. In caz de nevoie se mai poate adauga lapte, cat sa se obtina un aluat omogen. Dam aluatul la rece pentru o ora.

Pregatim 6-8 forme mici de tarta si le ungem cu unt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Intindem aluatul, daca putem si cat putem, si-l decupam altfel incat sa putem tapeta frumos peretii formelor de tarta. La mine aluatul a fost mai nabadaios si l-am aranjat direct in forma.

Pe fiecare tarta punem hartie de copt si boabe de fasole apoi le dam la cuptor pentru 15 minute. Dupa 5 minute scoatem tartele din cuptor, renuntam la boabele de fasole si la hartia de copt si la mai introducem pentru 5 minute in cuptor. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca in forma pentru ca sunt mai fragile.

Pentru umplutura mixam smantana pentru frisca cu lingurita de zahar pudra pana cand obtinem o frisca bat. Dam la rece. Mascarpone il mixam cu caramelul pana cand obtinem o crema omogena si delicioasa foc (asta e de la sine inteles ca va ajunge asa :P).

Pentru inghetata puteti sa folositi din comert, sau puteti sa o faceti dupa reteta de aici. Buuuun, acum nu ne-a mai ramas decat sa asamblam minunatia asta de desert.

Luam cu grija crusta de tarta din forma, punem aproximativ 2 linguri de crema (mascarpone si caramel), deasupra punem si o lingura de frisca, ornam cu putin caramel si la final cate un glob de inghetata de caramel.

Enjoy!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise