tarte cu fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o,320 g unt
  • 5 oua
  • 0,800 g faina
  • 0,280 g zahar
  • 1 virf de cutit cu bicarbonat
  • crema de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 0,250 zahar
  • 0,120 g amidon
  • razatura de lamaie, vanilie
  • fructele se aleg in functie de placerea fiecaruia
  • gelatina incolora 2 pliculete

Mod de preparare

aluatul de tarte

se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul se pune faina si bicarbonatul,razatura si vanilia,se amesteca prin rasturnare pina se incorporeaza toata faina(nu trebuie framintat ca o coca de cozonac) se tine la rece aprox o ora

in formele de tarte se pune cite o bucatica de aluat si se modeleaza,tartele se coc 15-20 min in functie de marimea formelor,la temperatura 180

crema de vanilie

0,250 ml lapte recese amesteca cu zaharul,amidonul, galbenusele.

0,750 ml lapte se pune la fiert cind a dat in clocot se pune amestecul de mai sus, se fierbe aprox 30 min pina se leaga, amestecind continu ca sa nu se prinda

se bate spuma albusul,tot prin rasturnare ,cu un tel para se incorporeaza albusul razatura si vanilia in crema fiarta

se lasa la rece,

finisatul tartelor

in tarte se pune crema de vanilie, fructe, dupa sezon si placere,deasupra se ung cu gelatina calduta

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise