Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină apă călduţă pentru a obţine un aluat omogen. Dacă e necesar, mai pune făină. Lasă la odihnă într-o pungă.
Curăţă fructele, taie felii mai mari şi într-o tigaie topeşte 25 g de unt şi căleşte feliile de fructe. Pune mai întâi gutuile pentru că sunt mai tari.Lasă cam 5 minute, adaugă zahărul şi vanilia. Mai lasă 2 minute, nu trebuie să devină prea moi.
Unge o tavă mai adâncă (20 cm diametru) cu unt sau margarină. Varsă în tavă fructele. Pune nucile într-o tavă şi prăjeşte-le puţin în cuptor.
Întinde aluatul pe o planşetă înfăinată. Eu am folosit punga în care a stat la odihnă. A fost simplu: când a fost puţin mai mare decât tava, am tăiat punga şi l-am răsturnat peste fructe. Am pus mai întâi nişte mac pe fundul tăvii, dar nu a fost cine ştie ce gustul de mac. Apăsaţi puţin aluatul pe margini şi faceţi la mijloc o gaură să iasă aburii, înţepaţi restul cu o furculiţă.
Coace 20-30 de minute la 210°C (termostat 7). Răstoarnă tarta pe o farfurie mai mare şi presară cu nucile .
Se poate servi călduţă sau rece. Pentru cine doreşte, poate adăuga un fir de smântănă sau îngheţată.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise