1. Aluatul foietaj se lasă să se decongeleze în voie, iar după ce a ajuns la temperatura camerei se pune în tavă și se înțeapă cu vârful unui cuțit din loc în loc;
2. Se curăță merele de coajă și se scot semințele cu dispozitivul cilindric astfel încât să nu se sfărâme, apoi acestea se taie în jumătăți egale pe orizontală;
3. Jumătățile de mere se pun peste aluat și în fiecare orificiu (rămas de la scoaterea semințelor) se pun următoarele (de preferat în această ordine): un vârf de cuțit de unt, 3-4 stafide, un vârf de linguriță de zahăr și o linguriță de gem de caise;
4. Se presară zahăr și scorțișoară peste toată tarta;
5. Se introduce în cuptorul incins în prealabil și se coace aproximativ 40 minute (până la frăgezirea merelor) la foc potrivit;
6. În timp ce prăjitura este la cuptor se prepară crema din cele 2 plicuri cu cele 4 linguri de zahăr pudră și 500ml lapte conform instrucțiunilor de pe plic (amestecându-le cu mixerul);
*Notă: am ales să amestec praful pentru cremă de lămâie cu cel de vanilie pentru că împreună dau o aromă finală perfectă cremei (după gustul meu).
Se ornează prăjitura conform creativității la purtător :D. Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise