Tarta pofticioasa cu caise

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 1 pachet de aluat foitaj sau de aluat frantuzesc
  • 4,5 linguri sirop de caise sau piure de caise
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1lingura faina
  • 3 linguri migdale sau nuci macinate
  • 50 g unt+50g unt
  • 3 linguri de zahar+ 1 lingura (sau mai mult daca va place dulce)
  • 10 -12 fragi sau zmeura sau mure(facultativ)

Mod de preparare

Se spala caisele,se desfac in doua(caisele trebuie sa fie de f buna calitate si f coapte)

Se incinge intr o tigaie 50 g unt si se prajesc jumatatile de caise cu atentie si pe o parte si pe alta cate 4-5 min .

Se presara cu 3 linguri de zahar.

Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se amesteca restul de 50g unt cu nucile macinate sau migdalele macinate si cu o lingura de faina(atentie se amesteca grosier adica nu trebuie sa se omogenizeze trebuie sa ramana bucati de unt intregi

ca si cum ar fi cocoloase!!!)

Intr o forma rotunda se aseaza aluatul si se stropeste cu siropul de caise(daca nu aveti ,dati prin razatoarea mica o caisa si intindeti pe aluat)

Presarati fulgii de ovaz

Asezati caisele cu jumatatea in sus si umpleti jumatatea cu o zmeura sau cu o mura sau cu fragi

presarati 1 lingura de zahar

Deasupra presarat amestecul unt, migdale, faina(puteti sa faceti o cantitate dubla (100 g unt )

Dati la foc mediu(th 6 -220°c)timp de 35 min (deasupra trebuie sa fie un pic maro)

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise