Aceasta tarta se poate pregati in tavite personala sau intr-o tava de pairex de 24 cm.
Se amesteca zaharul cu scortisoara si vanilia si se presoara peste piersici.
Se unge bine payrexul cu unt si se aseaza frumos feliile de piersici si le da-m la cuptor incalzit la 180 de grade pentru 8 minute.
Intre timp pregatim aluatul, se amesteca faina cu praf de copt si bicarbonat, se adauga untul si se face faramituri de aluat dupa care adaugam laptele acru si amestecam bine pina optinem un aluat omogen. Se toarna peste piersici se niveleaza si se presoara deasupra cu zahar brun. Se da din nou la cuptor ptr 15 minute pina se aureste aluatul si coptura este gata. Se serveste caldut cu putina smantina rece. Este preferabil de facut portii personala caci prajitura nu se poate taia felii ci se poate scoate cu o lingura. Este usoara de pregatit si foarte gustoasa si se poate pregati cu diferite fructe. Eu am pregatit-o cu prune si a iesit minunat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise