Tarta de primavara

Pentru aluat: se amesteca untul sau margarina cu faina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 260 g făină
  • 50 g unt sau margarină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 jumătate de linguriţă sare
  • 1 ou
  • 2 linguri borş
  • 1 lingură smântână
  • Pentru umplutură:
  • 200 g brânză de vacă
  • 2 ouă
  • Câteva frunze de ceapă verde
  • Câteva fire de mărar
  • Sare după gust
  • 10 felii piept de porc afumat
  • Câteva roşii
  • În plus:
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 100 ml lapte
  • 100 g caşcaval ras

Mod de preparare

Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină şi se frământă uşor pentru a obţine un aluat consistent, dar pufos. Se întinde aluatul în foaie subţirică, se rulează apoi pe sucitor şi se transferă într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se crestează din loc în loc (pentru a ieşi aburul şi a nu se deforma la copt) şi se precoace, la foc mediu, 5 minute.

Pentru umplutură: se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde şi mărarul tocate mărunt, ouăle şi sare după gust. Se spală şi se decojesc roşiile, iar feliile de piept de porc se taie în fâşii subţiri.

Se scoate tava şi se toarnă umplutura de brânză. Se decorează cu feliile de piept de porc, se aşază printre ele şi roşioarele.

Pentru sosul de deasupra: se amestecă într-un castron oul cu smântâna şi laptele, se toarnă peste tartă.

Se presară caşcavalul ras şi se mai dă la cuptor, tot la foc mediu, până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 10min

Timp de coacere: aprox 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tarta-de-primavara.html

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise