Tarta de mere cu crema de lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250gr foietaj
  • 2 mere
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • sucul de la o lamaie
  • 100gr unt topit
  • 100gr zahar

Mod de preparare

Se indoaie marginile foietajului si se inteapa baza cu o furculita.Se pregateste crema,amestecand bine toate ingredientele.Se amesteca continuu la foc mic timp de 10-15min.Se lasa sa se raceasca,amestecand rapid din cand in cand.Se intinde peste foietaj,fara sa ajunga la margini.Merele se curata(eu nu le-am curatat,pt ca am crezut ca au coaja frageda,dar m-am inselat:)) se scoate miezul,si se taie in feliute subtii.Se aranjeaza peste crema.Se da la cuptorul incins la 200ºC,timp de 10 min.Se scoate si se presara zaharul vanilat amestecat cu scortisoara.Se da din nou la cuptor pt alte 10-15min.Trebuie urmarita din cand in cand;daca se umfla o intepam cu un cutit,ca sa nu curga crema pe langa.Daca va plac prajiturile cu gust mai acrisor,tarta asta o sa va placa cu siguranta.POFTA BUNA!!!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise