Tarta de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 mere
  • un pahar 2oo ml faina
  • un pliculet de drojdie praf sau praf de copt
  • un pahar zahar
  • un pahar lapte
  • 2 oua (eu am pus unul)
  • 100 g margarina sau unt  (eu am pus margarina)
  • gem de caise.

Mod de preparare

Se pune prima data cuptorul la incalzit la 210 g. Batem cu telul toate ingredientele fara gem si mere. Ungem o tava cu ulei si tapetata cu faina, punem jumate din compozitie, taiem jumatate de mar taiat feliute subtiri si-l punem peste compozitie dupa care punem si cea de-a doua compozitie ce ne-a ramas peste mere si tot asa. Merele le taiem feliute subtiri si le punem deasupra cit mai frumos, bagam la cuptor circa 1 ora si coborim gradele la 170. Cand este gata o scoatem din cuptor si o ungem cu gemul caldut pe deasupra, dupa care lasam sa se raceasca si bagam la frigider. Pofta buna, sper sa placa.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise