Tarta de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 mere
  • un pahar 2oo ml faina
  • un pliculet de drojdie praf sau praf de copt
  • un pahar zahar
  • un pahar lapte
  • 2 oua (eu am pus unul)
  • 100 g margarina sau unt  (eu am pus margarina)
  • gem de caise.

Mod de preparare

Se pune prima data cuptorul la incalzit la 210 g. Batem cu telul toate ingredientele fara gem si mere. Ungem o tava cu ulei si tapetata cu faina, punem jumate din compozitie, taiem jumatate de mar taiat feliute subtiri si-l punem peste compozitie dupa care punem si cea de-a doua compozitie ce ne-a ramas peste mere si tot asa. Merele le taiem feliute subtiri si le punem deasupra cit mai frumos, bagam la cuptor circa 1 ora si coborim gradele la 170. Cand este gata o scoatem din cuptor si o ungem cu gemul caldut pe deasupra, dupa care lasam sa se raceasca si bagam la frigider. Pofta buna, sper sa placa.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise