Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama. Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos și o linguriță de coajă rasă pentru decor. Adăugăm zeama și coaja de la lămâi.
Amestecăm totul foarte bine, o să se formeze o masă ciudată, apoasă dar așa trebuie să arate. Adăugă, făina amestecată cu praful de copt și cele trei ouă bătute foarte bine. Omogenizăm totul până când ingredientele se unesc. Tapetăm cu ulei(unt) și făină o formă de tartă.
Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Mare atenție la flacără, este un aluat foarte sensibil, se poate arde la exterior și rămâne crud în interior.
Cel mai bine e să avem o flacăra mai puternică în primele 5 minute apoi să-l reducem destul de mult și să folosim mijlocul chiar etajul superior al cuptorului. E posibil să nu fie nevoie de 30 de minute, ci de mai puțin timp. După ce-l scoatem din cuptor îl lăsăm să se răcească complet, abia apoi turnăm deasupra sosul de lămâie.
Sosul de lămâie:
Ametecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie și apa. Frecăm energic compoziția apoi stropim suprafața tartei cu acest sos.
Ornăm cu coajă rasă de lămâie și feliuțe mici de lămâie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise