Tarta de ananas

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 plic de budinca
  • 9 felii de ananas din conserva
  • 30 de biscuiti rotunzi
  • frisca
  • cirese din compot

Mod de preparare

Se pregateste budinca conform instructunilor de pe plic.Se lasa sa se raceasca.Trei din feliile de ananas se taie pe jumatate si se aranjaza pe baza unei forme pentru tarta mai inalta.In mijloc se pune alta felie de ananas intreaga.Se acopera cu jumatate din compozitia de budinca,si 14 biscuiti,pusi cate 2,unul peste altul.Se adauga restul de budinca,7 jumatati de felii de ananas de jur imprejur si una intreaga in mijloc.Se adauga cei 16 biscuitii ramasi,asezati la fel ca cei de inainte.(eu am pus doar 8,dar dupa ce am gustat-o mi-am dat seama ca ar fi mai buna cu inca un rand de biscuiti:))Se acopera cu "fundul"unei farfurii ca sa preseze usor biscuitii.Se tine la frigider pentru cateva ore bune,sau daca nu aveti graba,o noapte intreaga.Dupa acest timp,se intoarce cu baza in sus si se orneaza cu frisca si cirese.Numarul de felii de ananas si biscuiti depinde de dimensiunea formei de tarta de care dispuneti.Cum montarea tartei dureaza cateva minute,va asigur ca merita asteptarea trecerii timpului de frigider.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise