Lasati urda sa se scurga bine (intr-o strecuratoare). Spargeti ouale intr-un castron si adaugati 250 g de zahar si miezul de vanilie (ras cu cutitul de pe batonul crestat pe lung).
Spalati lamaile, stergeti-le, taiati felii doua dintre ele si puneti-le deoparte. Radeti coaja celorlaltor trei deasupra castronului, apoi stoarceti-le si turnati in castron zeama. Adaugati urda scursa si amestecati energic toate ingredientele.
Incingeti cuptorul la 180°. Asezati aluatul intr-o forma de tarta, turnati deasupra umplutura cu urda, decorati tarta cu feliile de lamaie puse deoparte, pudrati-o cu zaharul ramas si dati-o la cuptor circa o jumatate de ora. Serviti-o calduta sau rece, ca desert ori langa ceai.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise