Se amesteca faina cu fulgii de ovaz, se face o gropita la mijloc, se pun toate celelalte ingrediente si se framanta. Aluatul astfel preparat se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la rece. Apoi se intinde si se aseaza intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm), lasand si o margine de 3 cm. Se inteapa cu furculita si se coace 15 minute in cuptorul incins la 200°C. Se pun deoparte cateva boabe de struguri pentru ornat, iar restul - taiati in doua si fara seminte - se presara peste aluat. Se bat albusurile spuma, se incorporeaza zaharul si fulgii de ovaz si se intind peste boabele de struguri (cu o parte din compozitie se pot face spirale cu aparatul de spritat). Se garniseste tarta cu boabe de struguri, se mai lasa 20 de minute la cuptor (la aceeasi temperatura) si cand e gata se presara cu zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise