Incingeti cuptorul la 180gr. si ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili.
Puneti supa concentrata de pasare intr-o cratita, impreuna cu 50 cl de apa si amestecati pana ce incepe sa fiarba. Adaugati pieptul de pui: faceti focul mai mic si lasati carnea sa fiarba incet, circa 15 minute. Scurgeti-o bine - puneti zeama deoparte - si taiati-o cubulete.
Curatati prazul, spalati-l si taiati-l marunt, spalati tulpina de telina si taiati-o cubulete. Curatati ciupercile si taiati-le felii. Spalati tarhonul si taiati-l cu foarfeca. Puneti mazarea congelata in apa clocotita cu sare, scurgeti-o si puneti-o deoparte.
Incingeti intr-o tigaie 15 g de unt si caliti prazul circa 5 minute, dupa care scoateti-l cu lingura pentru spuma. Adaugati o bucatica de unt (cat o nuca), caliti ciupercile si puneti-le de-o parte.
Taiati feliile de bacon in patru, rumeniti-le in untul ramas in tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Adaugati inca o bucatica de unt si caramelizati incet morcovii taiati cubulete si telina si puneti-le deoparte.
Puneti restul de unt (20 g) sa se topeasca intr-o cratita, adaugati faina (toata deodata), amestecati puternic cu o lingura de lemn (circa un minut) si stingeti-o cu zeama pusa deoparte (3/4 din ea). Bateti bine cu telul pana ce obtineti un rantas consistent si adaugati smantana, mustarul si tarhonul. Turnati legumele in forma unsa, adaugati bucatelele de carne si de bacon, gustati de sare si piper si amestecati.
Intindeti aluatul peste umplutura, lipiti marginile cu galbenus batut si faceti la mijloc un „horn” din folie de aluminiu rulata, pentru evacuarea aburului. Ungeti aluatul cu galbenusul ramas, dati tarta 30 de minute la cuptor si lasati-o sa se odihneasca 10 minute, inainte de-a o servi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise