Se spala portocala, se sterge, se rade jumatate din coaja, apoi se taie in doua si se stoarce. - Intr-un castron se pun faina, zaharul, pudra de migdale, untul taiat bucatele si coaja rasa de portocala si se framanta cu varfurile degetelor pana ce se obtine un aluat nisipos. Se adauga oul batut si jumatate din sucul de portocala (cealalta jumatate se pune de-o parte) si se amesteca cu aluatul care se aduna in forma de sfera, se inveleste intr-o folie de plastic si se baga 15 minute la congelator. - Se-ncinge cuptorul la 180°C si se unge cu unt forma de tarta. Se prepara apoi garnitura: se spala portocalele, se rade coaja, se storc si la sucul obtinut se adauga si cel ramas de la prima portocala. - Intr-o cratita, se bat ouale cu zaharul, se adauga sucul de portocale si crema astfel obtinuta se fierbe incet, la foc mic, circa 10 minute, amestecand intruna. Se trece printr-o sita si se adauga untul topit, batand incontinuu, si apoi migdalele macinate. Se-ntinde aluatul, se tapeteaza cu el forma si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se toarna apoi crema, se baga la cuptor si se coace 30-40 de minute. Cand este gata, tarta se rastoarna si se serveste dupa ce s-a racit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise