Tarta cu piersici

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 piersici feliate
  • 3 oua intregi
  • 200g lapte sau frisca lichida
  • 100g zahar
  • 90g faina
  • 2 linguri brandy(optional)

Mod de preparare

Piersicile spalate se feliaza si se dau deoparte;

Uoale,le batem bine cu zaharul pana devin o crema densa,incorporam faina cernuta,iar la sfarsit smantana lichida putin cate putin;In final coniacul amestecand usor cu lingura;

Ungem o tava cu unt sau ulei,presaram cu zahar cam 1 lingura,asezam deasupra feliile de piersici pe fundul tavii iar deasupra turnam compozitia obtinuta de oua si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 45 minute;

La sfarsitul coacerii se scoate tava din cuptor lasam bine la racit si intoarcem tava ,,cu fundul ''in sus,pudram cu zahar,decoram eventual cu frisca batuta;

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise