Spalati andivele, stergeti-le si taiati-le fin. Incingeti untul intr-o tigaie, puneti in ea andivele si un firicel de zeama de lamaie si lasati-le sa fiarba incet, cu capac, circa 5 minute. Adaugati smantana si zaharul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba inca 10 minute, descoperite.
Incingeti cuptorul la 210°C.
Intindeti o foaie de aluat, imbracati cu ea o forma rotunda de tarta (diametrul: 26 cm) si intepati aluatul cu furculita din loc in loc.
Taiati pestele lamele si asezati-l peste aluat.
Bateti cele 2 oua intregi intr-un bol, incorporati-le in andivele caldute si turnati andivele peste lamelele de peste.
Intindeti si a doua foaie, acoperiti cu ea umplutura si apasati cu degetele - de jur imprejurul formei - marginile celor doua foi, in asa fel incat sa se lipeasca bine. Faceti o gaura la mijlocul tartei si introduceti in ea un sul mic de carton subtire, ca sa iasa vaporii. Ungeti tarta cu galbenusul ramas si dati-o 25 de minute la cuptor.
Serviti-o fierbinte, cu o garnitura de salata verde, peste care presarati si cativa samburi de nuca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise