Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 200 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 gr sardine in sos tomat
  • 150 gr boabe de porumb
  • 1 dovlecel mic
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • piper
  • 5-6 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, presaram sarea.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina.

Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen si elastic.

La final incorporam si uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 35-40 de minute.

Umplutura:

Scoatem sardinele din conserva cu tot cu sosul tomat si cu multa atentie ii scoatem oasele, la mine sardinele au fost ceva mai maricele asa ca nu a fost foarte greu sa le curat. Le sfaramam putin cu furculita.

Dovlecelul il spalam, il taiem rondele, gogosarul il spalam, il taiem felii rotunde si scuturam semintele.

Luam aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.

Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, o asezam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tapetam si pe margini cu aluat, iar surplusul il indepartam.

Intepam aluatul cu furculita, punem cam jumatate din peste.

Asezam rondele de dovlecel, presaram porumbul, apoi feliile de gogosar.

Punem restul de peste uniform, presaram piper, rozmarin iar la final parmezanul ras.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem sa se raceasca putin si se poate servi.

Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise