In bolul de la mixer punem faina, zahar, sarea, untul, galbenusul si apa. Si amestecam la viteza medie pana devine un aluat omogen. Acest aluat il facem o minge il invelim cu membrana alimentara si punem la frigider 30 de minute. Curatam fructele si le punem in bol. Le taiem pe jumatate si le scoatem samburii. Apoi le taiem felii subtiri (eu le am calit putin ca asa ne place mai mult) Scoatem aluatul din frigider si punem pe o hartie de copt o intindem usor cu mana dupa care o acoperim cu alta hartie de copt si o intindem cu sucitorul, foaie subtire. Ungem tartiera (26 cm) cu unt, luam prima hartie si punem aluatul in tava, apasam cu mana sa se lipeasca pe tartiera (si pe peretii tavii). Apoi incet incet luam si a doua hartie. Cu un cutit dintat taiem plusul de aluat. Punem feliile de fruct de jur imprejur. Preincalzim cuptorul la 170 de grade
Pregatim crusta
Intr un bol punem zaharul, untul si faina. Amestecam cu mana pana se omogenizeaza. O sa fie multe bucatele, nu i problema asa trebuie sa fie. Aceste bucatele le puneti peste fructePunem in cuptor si coacem 50 minute. Dupa ce s a rumenit o scoatem din cuptor si o lasam 30 de minute sa se raceasca dupa care o taiem.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise