Tarta cu oua pentru micul dejun
-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.
-Se rade cașcavalul, se curăță, se spală și se taie mărunt frunzele de ceapă verde.
-Într-o tigaie antiaderentă se rumenesc feliile de bacon pe ambele părți până devin ușor crocante.
-Se întinde foaia de aluat fraged pe masa de lucru pe o bucată de hârtie de copt și i se dă o formă aproximativ rotundă (se taie colțurile).
-Se presară cașcavalul ras, se întind radial feliile de bacon prăjit și se întorc spre interior marginile aluatului, formând astfel o bandă de cca.1,5-2,0 cm, care se presează ușor cu o furculiță pentru a se lipi.
-Se transferă hârtia de copt cu tarta în tavă și se introduce tava în cuptorul încins la 200 grd.C pentru cca. 10 minute, până când aluatul și cașcavalul se rumenesc puțin.
-După 10 minute se scoate tarta din cuptor, se așează pe margine roșiile cherry spălate și șterse/uscate în prealabil și se sparg cele 4 ouă în mijlocul tartei, astfel încât să avem grijă să nu se prelingă peste marginile aluatului.
-Se reintroduce tarta în cuptorul încins tot la 200 grd.C, pentru încă 15-20 minute, până când ouăle ajung la consistența dorită de voi, mai moi sau mai tari.
-Când este gata se scoate tarta din cuptor, se condimentează cu sare, piper și se presară frunzele tocate de ceapă verde.
-Tarta cu ouă ochiuri se porționează după preferință și se consumă caldă, fiind minunată la micul dejun alături de băutura preferată (ceai, cafea), iaurt, lapte bătut și cu ceva legume alături.
Poftă bună!
https://vickysrecipes.wordpress.com/
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise