Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g foietaj
  • 20g unt
  • 1 cană şi jumătate de nucă de cocos
  • 500ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 50g zahăr
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja de la o portocală.

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se întinde de 3mm şi se pune într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se coace timp de 15-20 minute la temperatura de 180 grade C.

Între timp se încălzeşte laptele la foc mic, se adaugă făina amestecând bine. Se adaugă zahărul, nuca de cocos, oul bătut bine, zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se amestecă bine.

Se lasă pe foc mic, amestecând frecvent timp de 15 minute până ce compoziţia se îngroaşă.

Tarta se scoate din cuptor, se reglează temperatura la 160 grade C. Se pune crema pregătită peste şi se mai coace timp de 10 minute.

Dacă nu vă place coaja de portocale puteţi să o înlocuiţi cu 2 linguri de nucă!!!!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise