Va place mustul? Eu il iubesc! Va recomand cu drag aceasta prajitura care ma surprinde de fiecare data prin gustul delicat si cremos. Mustul ii confera o textura aparte, aerata si in acelasi timp cremoasa. Greu de explicat... iar daca aveti putin curaj adaugati si putina boia iute. Iubitorii de ciocolata cu ardei iute sigur vor aprecia gustul! Este acel "ne ne sai quoi" care transforma o reteta banala intr-una de 5 stele :)
Prepararea este extrem de simpla : Topim la bain marie untul si ciocolata. Galbenusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se incorporeaza in ciocolata. Adaugam mustul si boiaua.
Albusul se bate spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in compozitia cu ciocolata amestecand usor. Cam asta e tot.
Turnam intr-o forma de tort cu pereti detasabili si bagam in cuptorul preincalzit la 180 g ( foc mic spre mediu). Lasam 30 de minute apoi reducem temperatura la 120 grade(foc mic) pentru inca 10 minute.
Nu se scoate imediat, ci se lasa sa se odihneasca in forma, in cuptor.
Se serveste rece, presarat cu cacao pudra. Ramane la fel de cremos si dupa 3 zile, dar e destul de greu sa reziste atata vreme nemancat.
Va poftesc la o degustare virtuala :)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise