Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa 2 ore la rece. Se intinde pe planseta infainata (in forma de cerc, cu diametrul de 35 cm si grosimea de 1/2 cm), se imbraca cu el o forma de tort cu peretii detasabili (diametrul 30 cm) si se inteapa cu o furculita. Se coace 12-15 minute, acoperit cu hartie si un strat de fasole uscata. Se indeparteaza hartia si boabele si se mai da 8 minute la cuptor.
Se pune frisca la fiert si cand da in clocot, se topeste in ea ciocolata rupta bucatele. Se lasa sa se raceasca, se incorporeaza rachiul si se toarna crema peste aluatul copt. Se tine o ora la rece, se pun murele peste crema si se presara cu zahar pudra.
Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se pun migdalele taiate, se presara cu zahar si se lasa sa se caramelizeze circa 8 minute in cuptorul incins la 220°. Se scot din cuptor si, dupa ce s-au racit, se rup bucati si se infig in crema de jur imprejurul tartei.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise