Se amesteca faina cu migdalele, iar in mijloc amestecul se face un loc liber. Se amesteca sarea, oul, 1 lingura de mire si coaja de lamaie. Untul taiat cubulete se incorporeaza in mijlocul amestecului de faina, plus amestecul de ou. Se framinta bine aluatul , se face o minge , se inveleste in folie si se da 30 min la frigider.Cuptorul se preincalzeste la 250 grade C . Tava se unge cu unt si se presara pesmetul. Aluatul se intinde cu sucitorul si se pune in forma de tarata. Aluatul se inteapa cu o furculita din loc in loc. Merele se curata, se taie sferturi, se ibdeparteaza semintele si cotorul, apoi se taie felii subtiri. Feliile de mar se asaza peste aluatul in frma se stea, apoi se acopera cu 1-2 linguri mire. Tarta se coace 20 min, pina se aureste. Dulceata de caise si restul de miere se incalzesc, apoi se intind peste tarta. Se coace 5 min.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise