Tarta cu mere

Untul trebuie sa fie rece din frigider.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru crumble:
  • 1 canita de faina de grau, cam 100 gr
  • cub de unt, 70-80 gr
  • 1 lingura zahar
  • Ingrediente pentru insiropat merele:
  • 2 plicuri ceai de fructe de padure
  • 2 plicuri ceai de macese
  • 1 plic ceai echinaceea
  • 1 lingura miere de rapita
  • 1 lamaie congelata si apoi rasa pe razatoare
  • 2 bucati scortisoara
  • Ingrediente pentru caramelul de mere:
  • 2 mere
  • 2 linguri de zahar
  • 50 gr unt
  • Pentru ornat:
  • smantana sau iaurt gras

Mod de preparare

Mod de preparare pentru crumble:

Untul trebuie sa fie rece din frigider. Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana, sa iasa o compozitie faramicioasa, dupa care se presara pe hartie de copt si se coace la foc potrivit, pret de 15-20 minute, trebuie supravegheat sa nu se arda.

Mod de preparare pentru sirop:

Se pune apa la fiert si cand da in clocot, se pun plicurile de ceai, scortisoara si se opreste focul, se adauga apoi lamaia rasa, mierea de rapita si merele felii si se lasa pana cand siropul se raceste.

Mod de preparare pentru caramel:

Se pune intr-o tigaie zaharul cu untul si se caramelizeaza la foc mic; cand untul dispare, se scot merele din sirop, se pun peste caramel si se fierb la foc mic, intorcand merele cand pe o parte, cand pe alta. Cand merele isi schimba culoarea si caramelul se ingroasa putin, se opreste focul, se pune peste crumble. Se orneaza cu o lingura de smantana sau iaurt gras.

Din aceasta compozitie, ies doua portii de tarta reinventata, cu un gust minunat.

Sa aveti pofta, dragilor!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise