Se lasa sa se decongeleze foile de aluat. Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort(26cm.). Se aseaza foile de aluat unele langa altele, usor suprapuse si se intinde din ele o foaie mare. Se aseaza in forma si se ridica o margine. Se inteapa cu furculita si se presara alunele macinate. Se decojesc merele si se taie felii.
Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se topeste untul in cratita, se calesc feliile de mere si se presara 40gr. zahar; se inabusa 5 minute. Se inmoaie stafidele in visinata(sau rom). Se bat ouale cu zahar vanilinat si 30gr. zahar; se adauga frisca. Feliile de mere, racite, se aseaza pe foile de aluat si se presara deasupra stafide. Se toarna compozitia de oua. Se coace timp de 40 minute, apoi se scoate. Se amesteca restul de zahar cu scortisoara si se presara peste prajitura fierbinte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise