Spumam untul cu zaharul, adaugam si faina si mixam; pentru aroma adaugam si coaja de portocala razuita; aluatul trebuie sa fie nisipos. Oul are rolul de a lega compozitia, asa ca-l amestecam si pe el in faina, si framantam pana obtinem un aluat compact.
Il punem in folie alimentara si il dam la frigider circa 1 ora.
Batem frisca cu intaritorul si esenta de vanilie, mixam separat si crema de mascarpone cu zaharul sau mierea si coniacul, pana devine onctuoasa. Cu o spatula incorporam frisca in mascarpone cu miscari de jos in sus.
Inmuiem gelatina in 2-3 linguri apa rece si o lasam sa se umfle 5-10 minute, apoi o topim la foc mic avand grija sa nu fiarba. Incorporam gelatina in crema.
Scoatem aluatul de la frigider si pe masa infainata bine il mai framantam un pic. Intindem o foaie rotunda, un pic mai mare decat forma de tarta in care vom coace aluatul.
Tapetam forma cu unt si presaram faina.
Punem aluatul in forma, intepam cu furculita din loc in loc si asezam peste partea centrala o foaie de copt peste care punem boabe grele care sa nu lase aluatul sa se ridice. Putem folosi fasole sau pietricele curate, etc.
Dam tarta la cuptorul preincalzit 25-30 de minute pana cand marginile devin aurii si se desprinde singure de marginea formei. O lasam sa se raceasca in forma.
Dupa ce s-a racit, scoatem tarta cu grija din forma si o asezam pe un platou.
In mijloc punem crema de mascarpone si ornam pe deasupra cu capsuni taiate felii. Eu le-am aseza in cercuri, dar pot fi raspandite si la intamplare.
Se dizolva 1 lingura de miere cu un pic de apa fierbinte si cu ajutorul unei pensule ungem capsunile.
Tarta se da la frigider pentru cateva ore, cel mai bine peste noapte, dupa care o putem taia si servi!
http://pasiunilealynei.wordpress.com/
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise