Tarta cu lime

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tava cu diametru de 20 cm
  • Pentru blat:
  • 100 gr biscuiti
  • 60 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura
  • 2 buc lime
  • 2 oua
  • 50 gr zahar pudra
  • 150 gr creme fraiche
  • 1 lingura amidon de porumb/Maizena
  • 50 gr zahar

Mod de preparare

Se faramiteaza biscuitii si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se tapeteaza forma cu hartie de copt si se adauga blatul presandu-se si formandu-se o mica margine de jur-imprejur.

Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius.

Se spala bucatile de lime cu apa fierbinte, se razuieste coaja si se stoarce zeama.

Albusurile se separa si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra. Se adauga coaja si 5 linguri de zeama de lime, creme fraiche si amidonul. Se omogenizeaza, se toarna peste blat si se coace pe raftul de jos la 140 grade Celsius cca 35 minute.

Albusurile si zaharul se bat spuma tare (bezea). Se scoate tarta si se adauga bezeaua, se mai lasa in cuptor cca 10 minute la aceeasi temperatura, pana se coloreaza usor varfurile.

Se lasa sa se raceasca inainte de a se scoate din tava.

Reteta Anne-Katrin Weber

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise