Tarta cu iaurt si fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat de tarta:
  • 125 gr unt sau margarina de calitate
  • 200 gr faina
  • 1 galbenus
  • Umplutura:
  • 500 gr iaurt cu caise( sau ce fructe preferati)
  • 200 gr frisca
  • 15 gr gelatina
  • 100 gr zahar
  • 5 caise coapte

Mod de preparare

Se face aluatulde tarta din unt , faina, galbenus si cateva linguri apa f rece.Se amesteca repede si apoi se lasa la frigider pt cel putin 30 min.Se incalzeste un pic cuptorul si apoi se introduce tava cu aluatul intins , la copt, pt cca 10-15 min.Se scoate si se lasa la racit in tava.

Umplutura se face amestecand iaurturile cu fructe cu zaharul, frisca, caisele taiate bucatele si gelatina inmuiata.Gelatina se lasa la inmuiat cca 15 min , apoi se incalzeste la bain marie un pic, cat sa se dizolve( atentie-nu se fierbe!) si se da la racit.Rece , se amesteca cu iaurtul si celelalte ingrediente.Se umple tarta si se da la frigider pt circa 2-3 ore.Mai sigur este de preparat de pe o zi pe alta.

Se poate face cu orice fruct de sezon sau nu numai.Cine doreste poate unge foaia de tarta , inainte de a pune crema de iaurt , cu un pic de dulceata, in cazul nostru, de caise.Cine vrea mai putin dulce , sare partea cu dulceata si scade si cantitatea de zahar din umplutura.Se poate orna cu fructe proaspete in momentul servirii si cu cateva frunzulite de menta.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise