Tarta cu fructe de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crustă:
  • 120 g unt
  • 8 linguri zahăr brun
  • 1 ou mare
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • Pentru cremă:
  • 1 cană cu lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahăr brun
  • vanilie
  • fructe de pădure

Mod de preparare

Untul cu zahărul le-am mixat , am pus oul sarea și făina cernută cu praful de copt. Am frământat un aluat nelipicios pe care l-am învelit în folie și l-am lăsat la rece 30 de minute apoi l-am întins și l-am pus în tavă. Nu i-am îndreptat marginea l-am lăsat mai așa mai rustic că doar e pentru fructe de pădure. Am copt în cuptorul încins la 180 GC după ce am înțepat cu furculița. Când a fost gata am lăsat crusta să se răcească pe grătar.

Am făcut crema. Am amestecat laptele cu amidonul și zahărul. Am fiert la foc mic până s-a îngroșat am pus vanilia și am răcit-o.Am pus-o peste crustă.

Se aranjează fructele de padure sise serveste!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise