Tarta cu curmale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 sferturi unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • aprox o lingura smantana
  • aprox 2 sau 3 cani faina
  • vf cutit de sare
  • seminte chimen (dupa gust)
  • curmale taite fara samburi
  • o cana zahar brun
  • 2 batoane scortisoara
  • 3 sf masura vin rosu
  • 350 ml suc de mere

Mod de preparare

1) Se amesteca cu mixerul:-untul+ jum cana zahar+ 1 ou si smantana.

Dupa ce s-au incorporat, se amesteca cu faina+sare+chimenul pana ce se formeaza coca.

Se imparte coca in 2, o parte mai mare, alta mai mica pt a se forma desenul de deasupra, dupa care se da la frigider.

2) Curmalele taiate+ zaharul brun+ scortisoara+ vinul rosu+ sucul de mere se fierb pana ce curmalele absorb tot lichidul si se scot batoanele de scortisoara.

Se pune prima parte de coca intinsa pe tava, dupa care se pune amestecul cu amestecul curmalelor cu celelalte ingrediente, iar pe deasupra se pun fasii din cealalta bucata de coca (taiate ca saratelele) in forma de gril.

3) Se da la cuptor

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise