Tarta cu crema de lamaie si bezea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ptr tarta
  • 11/4 pahar faina
  • 100 gr de unt
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1lingurita de sare
  • 1ou
  • 2galbenuse
  • ptr crema
  • coaja si sucul de la 2lamai potrivite dar nu mici
  • 1pahar de zahar
  • 250 gr smantina de frisca
  • 4 oua
  • ptr bezea
  • 4albusuri la temperatura camerei
  • 1pahar de zahar

Mod de preparare

Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim aluatul si-l dam la rece ptr o ora.

Intr-e timp pregatim crema-Se freaca impreuna ouale cu zaharul se adauga coaja si sucul de lamaie se adauga smantina si se freaca in continuare pina totul se incorporeaza

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.

Se intinde foaia de tarta intr-e doua foi de pergament se aseaza in tava si se niveleaza se toarna crema si se da la cuptor ptr 25-30 de minute sau pina ce aluatul devine auriu

Se lasa la racit o ora

Bezeua-Se bat albusele care au fost la temperatura camerei cu zaharul 2 minute la puterea cea mai mare a mixerului pina ce este o spuma alba si deja umflata

Se pune oala mixerului pe o oala cu apa care fierbein asa fel ca fundul oalei sa nu atinga apa si se bate incontinuare albusul 10 minute pina devine lucios si putin lipicios se ia de pe oala cu apa si se mai bate pina ce bezeua sa racit.

Se orneaza tarta cu bezea si se da la cuptor la faza de gril ptr un minut sau se maroneaza cu un brener.

Poate parea ceva complicat dar prajitura este foarte gustoasa si merita incercata.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise