Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva cu carne de vita (300 gr)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Aluatul:

Punem laptele pe foc pana devine caldut.

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana.

Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic.

La final incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Carnea de vita o bucatalim.

Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite.

Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire.

Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul.

Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella.

Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise