Aluatul:
Punem laptele pe foc pana devine caldut.
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana.
Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic.
La final incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Carnea de vita o bucatalim.
Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite.
Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire.
Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul.
Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella.
Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise