Tarta cu coniac si kaki

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de tarta
  • 3 fructe kaki
  • 200 gr kiwi
  • 50 gr fructe confiate
  • 100 gr zahar
  • 100 gr frisca lichida
  • 50 gr faina
  • 2 oua
  • 100 ml coniac

Mod de preparare

Fructele kaki se taie in sferturi,se curata de coaja,apoi se pun pe foc intr-un vas cu zaharul. Kiwi se curata si se feliaza.

Cand zaharul incepe sa se caramelizeze,se mixeaza cu fructele kaki,se adauga frisca lichida,galbenusurile de ou si faina,amestecand energic.

Compozitia se fierbe pe flacara mica pana cand incepe sa se lege ca o crema,se indeparteaza de pe foc si se mentine calda.

Blatul de tarta se stropeste cu coniac,iar deasupra se intinde crema. Se lasa circa 30 de minute sa se raceasca,apoi se orneaza cu felii de kiwi,kaki si fructe confiate.

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Ostropel de pui

Negresa cu ciocolata

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise