Incingeti cuptorul la 150gr.. Ungeti o forma de tarta cu diametrul de 24 cm, imbracati-o cu aluatul cumparat gata preparat, puneti peste el o hartie pentru copt si deasupra un strat de boabe de fasole si dati-l 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele, lasati-l sa se mai rumeneasca 10-15 minute si pe urma sa se raceasca.
Intre timp, puneti pe foc mic zaharul cu 100 ml de apa si lasati-l pana ce caramelul se coloreaza frumos. Luati-l de pe foc, introduceti repede in el cateva fructe intregi, asezati-le pe folie de aluminiu si lasati-le sa se intareasca.
Tocati marunt fructele ramase, puneti pe foc craticioara cu sos caramel si incorporati fructele, amestecand intruna circa un minut. Adaugati 200 ml de frisca nebatuta si lasati-le inca 2-3 minute pe foc mic, continuand sa amestecati (frisca sa dilueze caramelul, dar crema sa nu fie prea lichida). Intindeti crema astfel obtinuta peste aluatul din forma si lasati-l sa se raceasca.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-un castron. Turnati frisca ramasa intr-o cratita, puneti-o pe foc si cand incepe sa clocoteasca, turnati-o peste ciocolata. Lasati-o sa stea asa cateva secunde si neteziti-o cu o spatula.
Cand s-a racit putin, turnati-o peste stratul de crema de pe fundul tartei, neteziti-o si lasati-o sa se raceasca. Tineti tarta cel putin o ora la rece si serviti-o pudrata cu cacao si decorata cu fructele caramelizate.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise