Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol.
Batem oul cu un strop de sare.
Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut si coaja de portocala.
Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el.
Amestecam.
Adaugam putin cate putin faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru circa 1 ora.
Rabdare deci!!!
Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa infainata.
Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului in forma rotunda si.l asezam intr-o tava rotunda unsa cu unt.
Taiem surplusul de aluat de pe margini.
Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc.
Peste aluatul din tava punem o foaie de copt si umplem interiorul cu orez sau boabe de fasole.
Dam tava la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 20-25 min. pana ce se crusta se rumeneste putin.
In acest timp ne ocupam de crema.
Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.
Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.
In momentul in care crusta de tarta este gata facuta o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin iar apoi o scoatem pe o farfurie.
Turnam crema de ciocolata calduta si o dam la frigider pana se raceste complet(circa 1 ora)
Dam ciresele prin zahar tos si cand tarta este rece ornam cu acestea.
Dam tarta la frigider pentru cel putin 2 ore.
Este super-delicioasa!
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise