Se spala ciresele, se taie in jumatati si se scot samburii rotind jumatatile in sens invers.
Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza fundul formei cu hartie de copt.
Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa la racit.
Se cern faina, praful de cacao si se adauga jumatate din cantitatea de zahar.
Intr-un castron se bat albusurile impreuna cu un praf de sare; treptat se adauga restul de zahar si vanilia macinata. Se bate spuma pana cand luceste si formeaza creste moi.
Se toarna amestecul de faina peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, cu ajutorul telului.
Se adauga ciocolata topita, amestecand usor.
Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se pun deasupra jumatatile de cirese.
Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute si se face proba cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma pentru 10 minute apoi se scoate pe un gratar.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Pastrata la frigider si servita rece (eventual a doua zi) este perfecta! Are o textura fina pe care sigur nu o veti uita usor!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise