Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 linguri apa
  • 1 ou
  • 1 esenta vanilie
  • pentru crema:
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita esenta rom
  • 2 plicuri gelatina
  • pentru decor:
  • 100 gr zmeura
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda. Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt si o presam cu mana .Indepartam excesul de aluat si intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt. Dam la cuptor pana se rumeneste usor.

Punem frisca intr-o craticioara pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul si amestecam continuu pana se topeste ciocolata si amestecul devine omogen. Adaugam esenta de rom si gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Turnam amestecul in tarta rece si dam la frigider doua trei ore ca sa se intareasca. Dupa ce s-a racit o taiem felii ca pe tort si o decoram dupa bunul plac. Eu am folosit zmeura si aschii de ciocolata pentru decor.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise