Tarta cu ciocolata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foaie de placinta sau aluat frantuzesc
  • 150g ciocolata cu lapte
  • 150 ciocolata menaj
  • 150 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 4 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati aluatul

Intepati aluatul cu furculita si dati la cuptor 10 min

In acest timp preparati crema.

Intr-o cratita, la foc mic, topiti ciocolata cu 2 linguri de lapte.

Adaugati zaharul si untul, topiti bine ingredientele,

trageti de pe foc si adaugati faina cu atentie ca sa nu se faca cocoloase.

Adaugati galbenusurile mestecand repede .

Bateti albusurile si le adaugati in compozitie.

Adaugati vanilia.

Varsati compozitia peste aluatul precopt

si dati din nou la cuptor pt 15 min la 220°

Serviti caldut cu capsuni si kiwi sau cu o inghetata de vanilie

Pofta buna!!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise