Aluatul - Se freaca usor intre palme untul taiat bucatele cu faina, se adauga zaharul si galbenusurile si se framanta un aluat fraged, care se tine cel putin doua ore la frigider. Se imbraca cu aluat o forma mare de tarta unsa cu unt, se inteapa aluatul cu o furculita si se da 30 de minute la cuptorul incins la 180°. Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce devin spumoase. Se adauga faina (putin cate putin) si se subtiaza cu laptele fiert impreuna cu batonul de vanilie. Se aseaza vasul cu crema pe baia de apa si se amesteca intruna pana ce se ingroasa, dupa care se ia de pe baia de apa si se bate crema cu telul pana ce se raceste. Se pune un strat de crema de vanilie pe fundul tartei coapte si racite, si peste crema se aseaza capsunile taiate in doua. Cand se serveste, se presara - eventual - cu putin zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise