Tarta cu branza si zmeura

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 130 g unt (80%)
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 ml smantana (20%)
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 100 g zmeura
  • esenta de trandafiri
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul si zaharul iar la final se inglobeaza oul. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul si se tapeteaza tava de tarta presand bine aluatul pe margine, fara a unge tava deoarece in timpul coacerii aluatul se va desprinde singur de pe peretii tavii.

Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 20 - 30 de minute. Incalzim cuptorul la 175 g C si introducem aluatul la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava si se da deoparte.

Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Se separa ouale, iar galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza. Se adauga esenta de trandafiri (o puteti inlocui cu orice alta aroma). Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga la branza. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se marunteste zmeura (eu am folosit congelata, dar puteti folosi si proaspata). Se pune intr-o craticioara pe foc, se adauga o lingurita de apa si se amesteca pana se formeaza un sos mai gros. Optional, sosul de zmeura se poate strecura (eu nu am facut-o).

Sosul se repartizeaza cu o lingura peste compozitia de branza, iar pentru efectul marmorat se trece o tepusa de frigaruie (sau chiar o scobitoare/ varf de cutit) printre straturi.

Tarta se coace cca 35 - 40 de minute, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise