Tartă cu brânză şi struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 250 g faina,
  • - 125 g unt,
  • - 2 linguri de zahar,
  • - 1 ou,
  • - 1 praf de sare,
  • - 1/2 lingura de praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • - 2 oua,
  • - 150 g zahar,
  • - sucul de la o lamaie,
  • - 150 ml vin alb sec,
  • - coaja de la o portocala,
  • - 350 g branza,
  • - 200 ml frisca,
  • - 3 linguri de miere,
  • - 1 plic gelatina,
  • - 500 g struguri rosii si albi.

Mod de preparare

Etapa 1: Faina se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Peste ea se adauga untul rece taiat cubulete si oul. Se framanta bine. Aluatul obtinut se da la rece 20 min. Se unge o forma de 26 cm cu unt si se intinde aluatul in ea. Se acopera cu o hartie de copt peste care am pus fasole.

Etapa 2: Se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Ouale, zaharul, sucul de lamaie si vinul se amesteca bine si se fierb la bain-marine. Cand crema a inceput sa fiarba, se da deoparte si se pune gelatina pe care am hidratat-o in 50 ml apa rece.

Etapa 3: Se amesteca energic pana se dizolva, dupa care se lasa sa se raceasca. Branza se mixeaza impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina, se adauga peste ea compozitia care s-a racit, razatura de portocala si frisca batuta spuma.

Etapa 4: Jumatate din crema obtinuta se intinde peste blatul copt si racit, se aseaza bobitele de stuguri dupa care se completeaza cu cealalta jumatate de crema. Se da forma la frigider cateva ore.

Pofta Buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise