Tarta cu banane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 persoane:
  • Aluat:
  • * 250 g de faina
  • * 1 galbenus de ou
  • * 3 sau 4 linguri de apa
  • * 125 g de unt topit la foc mic
  • Crema:
  • * 7 banane cat mai coapte
  • * 4 linguri de zahar cu varf
  • * 3 linguri de rom (nu esenta!)
  • * un pachetel de zahar vanilat

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul in prealabil(210°C de preferat).

Amestecati toate ingredientele pentru aluat, intindeti aluatul cu mana intr-o forma de tarte astfel incat sa o acoperiti integral (preferabil un pic si marginile formei)si dati la copt pt 15-20 min.

2. In acest timp taiati 5 banane in rondele, dupa care le amestecati intr-o craticioara cam 20 min, impreuna cu zaharul si romul. In timp ce amestecati rondelele cu zaharul si romul, zdrobiti-le pe cat posibil cu o furculita .

3. Scoateti aluatul, turnati deasupra crema obtinuta din bananele zdrobite, apoi taiati cele 2 banane ramase in rondele subtiri si decorati tarta dupa gustul personal :) ! Presarati cu inca un pliculet de zahar vanilat si dati iarasi tarta in cuptor pentru inca 15-20 min

Pofta buna si sper ca fotografia sa va convinga :)

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise