Tarta cu banane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet foietaj placinta 400g
  • 5 banane
  • suc lamaie
  • 150g zahar
  • 50 ml apa
  • 30g margarina
  • 1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Ungeti cu margarina o forma pentru tarte cu adancimea de 3 cm (este de preferat sa pui hartie de copt in tava) Amestecati zaharul cu apa in cratita si lasatile sa fiarba. Adaugati sucul de lamaie si amestecati pana obtineti o culoare aurie. Turnati in forma astfel incat sa acoperiti fundul tavi. Incalziti cuptorul la 200 grade. Curatati bananele de coaja, taiati-le in jumatate pe latime si apoi in 3 pe lungime. Aranjati-le in forma de copt caramelizata, apasandu-le puternic una spre cealalta. Pudrati cu zahar vanilat. Intindeti aluatul foietaj si asezati-l deasupra bananelor. Introduceti marginile pe langa peretii formei. Introduceti in cuptorul incalzit in prealabil. Coaceti timp de 20-25 minute. Scoateti forma din cuptor, asteptati aproximativ 3 minute, dupa care rasturmati tarta gata pregatita pe un platou pentru servire.

Serviti-o calda sau rece

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise