Intr-un bol amestecati faina cu sarea si untul pana obtineti un amestec nisipos(ca un pesmet).Adaugati parmezanul si putina apa rece,amestecand continu pana la obtinerea unui aluat omogen.Intindeti aluatul si asezati-l intr-o tava de tarta.Puneti tava la frigider 30 de minute.
Preincalziti cuptorul la 200C.Scoateti tava din frigider,acoperiti aluatul cu hartie de copt pe care asezati boabe de fasole uscata sau linte(la copt aluatul are tendinta sa creasca,dar avand o greutate deasupra, acesta isi pastreaza forma;boabele de fasole uscata sau de linte nu sunt afectate de temperatura ridicata din cuptor;se vor putea folosi la gatit ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic,deci nu e nevoie sa le aruncati).Se coace tarta la cuptor cca.10min.Se scoate din cuptor si se inlatura hartia de copt cu boabele de fasole.
Intr-un vas cu apa sarata fierbeti mazarea 3-4 minute.Scurgeti de apa si pastrati.Topiti untul intr-o tigaie,adaugati ceapa verde taiata subtire(sau ceapa tocata)si caliti 4-5 minute.Adaugati baconul(eu l-am prajit initial ca sa topesc grasimea de pe le si sa devina crocant ,dar nu este necesar,este obtiune personala)mai lasti 3-4 minute,adaugati mazarea si menta.Mai lasati pe foc max.5 min.
Se aseaza compozitia pe tarta.Galbenusurile se amesteca cu frisca lichida(se poate folosi fara probleme chiar si smantana),se sareaza si pipareaza dupa gust si se toarna in tarta peste compozitia de maraza si bacon.
Se coace la cuptor 20-30 de minute.
Se lasa sa se raceasca,se serveste calduta sau rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise