Tarta crocanta cu rosii Cherry

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 1 kg de rosii cherry(rosii mici);
  • 1 pachet aluat de foietaj;
  • 1 craticioara de tapenade;
  • 1 lingura de zahar pudra;
  • 3 linguri de ulei de masline;
  • 1 galbenus;
  • cateva frunze de busuioc;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul. Derulati una dintre foile de aluat, bine racit, pe o tava pt patiserie sau intr-o forma mare pentru tarte, pastrand hartia pe care era lipit aluatul. Intepati aluatul si ungeti marginile cu galbenus batut. Tineti-l la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.

Intre timp, spalati si stergeti rosiile. Incalziti uleiul intr-o tigaie cu fund gros, adaugati rosiile pentru a le cali putin, amestecand incet. Trebuie sa se prajeasca usor, dar fara sa se crape pielita. Sarati-le si piperati-le.

Lasati aluatul copt sa se mai raceasca si cand este mai caldut, acoperiti-l cu un strat subtire de tapenada. Presarati zahar pudra si lasati sa se caramelizeze timp de 5 min, in cuptorul incins. Decorati cu frunze de busuioc si serviti de indata ce e gata.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise