Tarta by Alice85 cu capsuni.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tarta by Alice85 cu capsuni.

Ingrediente

  • Aceasta reteta este modificata de mine.M-am orientat dintr-o carte de bucate .
  • Am inceput sa fac o tarta diferita de aceasta si uite ce a iesit.
  • Reteta cerea asa:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 125 gr unt topit
  • 2 oua
  • 75 gr zahar
  • 250 gr brinza feta sau cas fara sare
  • 250 gr de brinza topita
  • 1 lingura de coaja de portocala
  • 2 linguri cu suc de portocala
  • Eu le am folosit toate in afara de coaja de portocala ,sucul si brinza topita .
  • In plus am folosit asa:
  • 500 g capsuni
  • 100gr zahar
  • 1 plic gelatina de fructe de padure
  • 2 linguri cu virf amidon
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 coaja de lamiie

Mod de preparare

Luam o tava rotunda cu diametrul de 20 de centimetri o captusim cu hirtie de aluminiu si o ungem cu unt.

Mixam biscuiti si adaugam untul.

Punem aluatul in tava ,apasam bine. Acoperim si bagam in frigider 1 h.

Mixam ouale cu zaharul pina ce obtinem un aluat grosut si cremos.Adaugam brinza si coaja de lamiie,batem acest amestec pina se omogenizeaza.Rasturnam peste aluat si bagam la cuptor 1 h la 180 de grade sau pina cind brinza este tare.

Lasam sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa.

Preparam crema de capsuni.

Spalam capsunile, le feliem si le punem la fiert impreuna cu 50-100 grame de zahar 15 minute,apoi luam laptele,il punem intr-un pahar si adaugam cele 2 linguri cu amidon, amestecam si rasturnam peste capsuni(asta sa va face ca capsunile sa se ingroase) amesteca,si mai lasam inca 3-4 minute pe foc .Rasturnam peste tarta,si lasam sa se raceasca.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic,apoi o bagam la frigider .

O rasturnam peste tarta gelatina inainte ca gelatina sa se intareasca de tot.

SERVIM.Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise