Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.aluat:
  • 150 zahãr
  • 150 unt
  • 1 ou
  • 300 gr. fãinã
  • Pt. cremã:
  • 350 Creme de pasteleiro
  • Cirese
  • zahãr pudrã
  • Ornat:
  • friscã, topping fructe de pãdure, mentã, inghetatã...

Mod de preparare

Aluatul cel mai foosit in Portugalia pt. tarte, este cel tip sfãrâmicios (massa quebrada).

1)Preparã un aluat, amestecând bine untul cu zahãrul.

Adaugã oul si fãina.

Tapeteazã o formã pt. tarte cu fãinã, si cu degetele intinde bine aluatul.

2)Pregãteste crema:

Fierbe 250 ml de lapte.

Separat amestecã 50 gr. zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou intreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit sare si altul de vanilie pudrã.

Amestecã bine si toarnã incet peste lapte, la foc mic amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.

Se lasã la rãcit si se pune peste tartã.

3)Deasupra se pun ciresele (spãlate si fãrã sâmburi).

4)Dã la copt.

5)Se serveste pudratã cu zahãr.

In loc de a face o tartã mare se pot face mini tarte.

Se poate folosi oricare alt fruct(e).

Poftã bunã!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise