Tarator

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O supa rece, nascuta la sud de Dunare, dar preparata si in satele din sudul Dobrogei.
  • Se aseamana cu tzatzichi, din multe puncte de vedere, dar totusi este deosebita.
  • - 1 kg castraveti;
  • - 1 l iaurt gras;
  • - 1 capatana de usturoi;
  • - 250 ml apa;
  • - 50 ml ulei de masline;
  • - Zeama de la o lamaie;
  • - Sare;
  • - Piper;
  • - Marar;
  • - Menta
  • - Miez de nuca.

Mod de preparare

1. Se rade castravetele pe razatoarea mare.

2. Se pune intr-un vas iaurtul, apa si se amesteca bine.

3. Se amesteca iaurtul cu castravetele, usturoiul tocat, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare, piper, marar tocat, menta si miezul de nuca.

4. Se da la rece pentru 2 ore, dupa care se serveste.

Eu am servit cu chiftelute de dovlecei si branza, dar merge si simpla in zilele foarte calduroase.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise