Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Timp pregatire
20 minute

Ingrediente

  • 500 ml iaurt gras
  • 3-4 castraveti
  • 100 ml apa plata
  • 2 linguri ulei masline
  • cateva fire marar
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare

Tarator este o supa bulgareasca, preparata la rece, din castraveti si iaurt, uneori asezonata cu nuca, care se serveste rece de la frigider, perfecta pentru perioada caniculara.

Punem iaurtul intr-un vas. Adaugam apa plata si omogenizam. Castravetii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare apoi ii adaugam in iaurt.

Pisam usturoiul, punem peste el uleiul de masline si il adaugam in supa.Dam la frigider pentru cel putin o ora. Punem supa in bol, asezonam cu sare si piper, presaram mararul tocat marunt si adaugam un castravete taiat cubulete.Optional presarati bucatele de nuca.

Se serveste rece de la frigider.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise