Tarator este o supa bulgareasca, preparata la rece, din castraveti si iaurt, uneori asezonata cu nuca, care se serveste rece de la frigider, perfecta pentru perioada caniculara.
Punem iaurtul intr-un vas. Adaugam apa plata si omogenizam. Castravetii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare apoi ii adaugam in iaurt.
Pisam usturoiul, punem peste el uleiul de masline si il adaugam in supa.Dam la frigider pentru cel putin o ora. Punem supa in bol, asezonam cu sare si piper, presaram mararul tocat marunt si adaugam un castravete taiat cubulete.Optional presarati bucatele de nuca.
Se serveste rece de la frigider.
Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise